Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opluchting overheerst bij FC Twente na schrikmoment in spelersbus: "Dinsdag was hij weer op de club"

Bij FC Twente heerst opluchting nu alles goed is afgelopen met de speler die zondag onwel werd in de spelersbus. De speler om wie het gaat keerde deze week weer terug op het trainingsveld en zit tegen Sparta gewoon bij de wedstrijdselectie.

Het was schrikken zondagmiddag toen op de terugweg vanuit Utrecht een speler van FC Twente onwel werd in de bus. Op verzoek van de betreffende speler wordt niet bekend gemaakt om wie het gaat. Hoofdtrainer Ron Jans zat zelf voorin de bus toen het gebeurde.

Enorm schrikmoment

"Net als veel trainers zit ik voorin en de buschauffeur zei gaat het wel goed daar? De jongens waren er meteen bij. De betreffende speler viel en toen hebben we direct 112 gebeld en is de ambulance gekomen."

De trainer roemt de reactie van de andere spelers. "Ik las iets over paniek, maar ik was heel trots op iedereen. Ze waren heel erg betrokkenen pakten allemaal een rol. Dat is ook er niet allemaal bovenop staan, zodat hij helemaal geen lucht heeft. Het was echt een enorm schrikmoment, want je denkt gewoon aan de ergste dingen."

Dikke knuffel

Gelukkig is er al snel goed nieuws over de gezondheidssituatie van zijn speler. Al dezelfde avond gaat het een stuk beter en maandag mag hij het ziekenhuis verlaten. Dinsdag meldt hij zich zelfs alweer op de club om wat licht trainingswerk te doen in de gym om later in de week weer aan te sluiten bij de groep. Jans was blij hem dinsdag weer op de club te zien. "Ik heb hem wel even een dikke knuffel gegeven."

Hilgers op de weg terug

Het gaat zo goed dat de betreffende speler zondag gewoon bij de wedstrijdselectie zit voor de thuiswedstrijd tegen Sparta. In dat duel mist Jans wel twee andere spelers. Max Bruns kampt met een enkelblessure en ook Mees Hilgers is nog niet voldoende hersteld van zijn liesblessure. De verdediger is wel op de weg terug. Hij traint weer delen mee en de hoop is dat hij er tegen FC Emmen over twee weken weer bij is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.