Hengelo

Deldenerstraat tot december dicht door werkzaamheden

De tweede fase van de herinrichting van de Deldenerstraat gaat op maandag 18 mei van start. De Deldenerstraat gaat vanaf de Geerdinksweg tot aan de Tuindorpstraat op de schop.

459050 traffic sign 1443060 1920
Bij de herinrichting van de Deldenerstraat wordt er onder meer aanpassingen gedaan om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo wordt de rijbaan versmald en worden er vrij liggende fietspaden aangelegd. Dit zijn fietspaden die gescheiden van de rijbaan zijn. Autoâs en fietsers blijven dan gescheiden.

Ook wordt de oude riolering vernieuwd en komt er een aparte rioleringsbuis voor regenwater. Het regenwater wordt afgevoerd naar de Berflobeek. Bij het oude riool was het zo dat regenwater en afvalwater gezamenlijk door de riolering werd afgevoerd. Bij zware hoosbuien raakt de riolering overbelast. Door een aparte buis aan te leggen voor regenwater wordt het wateroverlast bij zware hoosbuien minder. Om de biodiversiteit te vergroten gaat de gemeente ook 48 bomen planten. Het regenwater van de daken wordt afgevoerd naar de bomen.

De herinrichting van de Deldenerstraat gaat in fases. Fase 1 van de werkzaamheden is afgerond. Fase 2 van de werkzaamheden begint op maandag 18 mei en duurt tot december.
Foto: Pixabay