Hengelo

Twentebad vanaf maandag 11 mei weer beperkt open

Het Twentebad gaat maandag weer gedeeltelijk open. Het zwembad heeft een stappenplan gemaakt om dit veilig en verantwoord aan te pakken. Twee testgroepen proberen maandag het stappenplan uit. Deze groepen gaan dan de routing, het omkleden, afstand houden in de baden, het online aanmelden en andere zaken uitproberen. De dagen daarna mogen andere testgroepen komen zwemmen. Als dat goed loopt, gaat het Twentebad de opening verder uitbreiden. Mogelijk starten de zwemlessen weer per 18 mei.

459375 swimming 1437601 1280x960
De Rijksoverheid maakte op 6 mei bekend dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen vanaf 11 mei worden versoepeld. Dat betekent dat zwembaden ook weer open mogen. Meteen daarna is het Twentebad zorgvuldig aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken. Het zwembad gebruikte daarvoor als leidraad het protocol âVerantwoord Zwemmenâ van de zwembadbranche.

Maandag 11 mei laat het Twentebad twee testgroepen met banenzwemmers toe. Inschrijven gaat via www.twentebad.nl. Dit weekend gaat de inschrijving online. De eerste groep van 20 personen start om 13:00 uur in het 25 meter bad en de tweede groep van 40 personen start om 15:00 uur in het 50 meter bad (40 personen). âs Avonds komen enkele jeugdteams van WS Twente zwemmen.
Op de website komen de aanvullende voorwaarden te staan om te zwemmen. Douchen is bijvoorbeeld niet mogelijk, alleen omkleden na afloop. Het Twentebad verplicht bezoekers om thuis al de zwemkleding aan te trekken. Zwemmen van banen gebeurt in één richting over twee zwembanen in een soort ârondjeâ. Er zijn banen voor snelle en langzame zwemmers. Ook tijdens het zwemmen moeten de aanwezigen 1,5 meter afstand houden; inhalen is dus niet toegestaan. Na elke groep maken de medewerkers van het Twentebad de noodzakelijk ruimtes schoon.
Vanaf dinsdag 12 mei tot en met zondag 17 mei is er ruimte voor andere testgroepen met banenzwemmers en ook voor groepslessen. Toegang is alleen toegestaan voor bezoekers die online zijn aangemeld via www.twentebad.nl. Ook de betaling is alleen online mogelijk. Abonnementhouders kunnen eerder inschrijven dan bezoekers die een los kaartje willen kopen. Het Twentebad werkt volgende week een plan uit om de zwemles te hervatten. Dit is het meest complexe deel om te organiseren.
Op basis van de ervaringen uit de eerste week komt er een programmering met blokken banenzwemmen en groepslessen. Hoe dat loopt, hangt af van de evaluatie van de eerste week. Afhankelijk van wat er precies mogelijk is, starten de zwemlessen maandag 18 mei. Het Twentebad wil de ervaringen in de eerste weken gebruiken om zo snel mogelijk over te gaan naar een ânormalereâ programmering.
De accommodatie blijft gesloten voor iedereen die niet online is aangemeld. Langskomen voor vragen heeft dus ook geen zin.
Photo by Marcelo Terraza from FreeImages
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.