Hengelo

Tijdelijk meer ruimte voor Hengelose terrassen

De gemeente Hengelo staat welwillend tegenover een tijdelijke uitbreiding van de zomerterrassen vanaf 1 juni in verband met de coronamaatregelen. De uitbreiding is uitsluitend bedoeld om het huidige aantal zitplaatsen te kunnen behouden. Dat zei wethouder Gerard Gerrits woensdagavond tijdens de online raadsvergadering.

Het is de bedoeling dat horecaondernemers zelf een aanvraag indienen bij de gemeente voor de verruiming van hun terras. Bovendien gelden er een aantal voorwaarden: het terras moet te allen tijde veilig en âcoronaproofâ zijn, de hulpdiensten moeten er ongehinderd langs kunnen bij calamiteiten en de detailhandel mag geen last hebben van de verruimde terrassen. Het gaat overigens niet alleen om de horeca. Gerrits: âAls er vanuit de detailhandel vergelijkbare verzoeken komen, staan wij daar ook welwillend tegenover."Â

Volgens de wethouder is nog niet bekend hoe lang de uitgebreide terrassen worden gedoogd. âDat zal uiteraard ook samenhangen met de periode dat de afstandseisen gelden.â Hij voegde eraan toe dat de horecaondernemers inmiddels een terrassenplan hebben ingediend. âZoals ik het nu kan inschatten, wordt er niet overvraagd en op het eerste gezicht lijkt het een zeer reële aanvraag te zijn, maar uiteraard moeten politie en brandweer dit allemaal nog wel beoordelenâ, aldus wethouder Gerrits.

459595 442461 383312 terrassen1 1

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.