Hengelo

Zichtbare daling van het aantal nieuwe vacatures in Twente

Het aantal nieuwe online-vacatures is sinds het uitbreken van de coronacrisis met 15% gedaald. Dat blijkt uit de Twentse Arbeidsmarktmonitor.

Het aantal nieuwe online-vacatures in maart is lager dan de cijfers van januari. Aan het begin van het jaar lag het aantal online-vacatures op 4.900 vacatures. In maart was dit aantal gedaald naar 4.160 vacatures, een daling van 15%. Volgens het rapport is daling te zien in alle beroepsklassen. In de technische sector valt de daling mee; de vacaturekrimp is hier slechts 7%. Het percentage online-vacatures in de technische sector in Twente ligt op 48%.

Het aantal WW-uitkeringen neemt verder toe. In Twente steeg deze maand het aantal WW-uitkeringen met 15,1% ten opzichte van maart. De stijging van het aantal WW-uitkeringen in Twente ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde; die ligt namelijk op 16,7%. In het rapport werd er ook gekeken naar de in- en uitstroom van de WW-uitkeringen. In de maand maart zijn er 1.362 personen in de WW ingestroomd en 928 mensen stroomden uit de WW.

De coronacrisis heeft duidelijk zijn effect op de arbeidsmarkt. Vooral onder jongeren is het aantal WWâs flink gestegen. In sectoren waar veel jongeren werken zoals uitzendwerk en horeca, steeg het aantal WW-uitkeringen met 45,9% naar 871. Door de âintelligente lockdownâ zijn de meeste horecazaken tot zeker 1 juni dicht.
Foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.