Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bibliotheken Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal gaan formeel fuseren

Bibliotheekhengelo stock 1twente
Beeld: 1Twente

De stichtingen achter de bibliotheken van Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal gaan fuseren tot één stichting. De drie bibliotheken werkten al een tijd als één organisatie, maar hadden ieder nog een eigen stichting. De nieuwe stichting draagt vanaf 2024 de naam Bibliotheek Twente.

Fusie

De fusie heeft geen effect voor de lezers, medewerkers en vrijwilligers. De onderlinge bibliotheken werken al nauw samen en de fusering van de stichtingen is dan volgens de organisatie ook een logische vervolgstap: “We willen op alle locaties dé lokale plek blijven waar mensen terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, te lezen, lenen, cultuur beleven, maar ook om bijvoorbeeld informatie te krijgen over de digitale overheid of hulp te krijgen bij het beter leren lezen en schrijven of omgaan met het internet. We zijn laagdrempelig, goed bereikbaar en hebben een lokaal gezicht. Dat blijft zo”, zegt directeur-bestuurder Frederique Westera.

Samenwerking

Door de fusie hoopt de bibliotheek de samenwerking beter te garanderen en verder te verstevigen. De stichting krijgt straks één raad van toezicht, in plaats van drie. Hierdoor wordt de bestuursorganisatie efficiënter. Naast de drie hoofdlocaties in Hengelo, Oldenzaal en Delden, zijn er ook bibliotheken in Markelo, Diepenheim, Hengelose Es en Goor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.