Hengelo

Werkende jongeren uit Twente vinden thuiswerken geen probleem

Twentse werkende jongeren vinden het niet erg om thuis te werken, dit blijkt uit een enquête die de Young Twente Board heeft gehouden onder 134 Twentse jongeren. Van de studenten geeft meer dan de helft aan dat ze school missen

460436 student 849825 1920
Werkende jongeren uit Twente vinden het niet erg om thuis te werken, blijkt uit een enquête die de Young Twente Board heeft gehouden onder 134 Twentse jongeren. Slechts 27% van de werkende jongeren wil graag terug naar de 'oude werkplek'. Onder de 134 geënqueteerden ook veel studenten: van hen gaf meer dan de helft aan school te missen.
âHoewel voor de werkende jongeren het thuiswerken naar meer smaakt, heeft meer dan de helft van de studenten wel de behoefte om terug te keren naar de collegezalenâ, aldus Young Twente Board

In de enquête geeft 43% van de respondenten aan dat ze op het gebied van werkgelegenheid kansen zien in deze crisis. Iets minder dan een kwart van de jongeren geeft aan dat ze door de crisis denken een kleinere kans te hebben op een baan.

Young Twente Board is een initiatief van 10 Twentse jongeren die nadenken over de toekomst van de regio. Via een jongerenpanel worden jongeren gevraagd naar hun mening over allerlei onderwerpen.
Foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.