Hengelo

ZGT maakt winst, maar ziet deel omzet verdampen door corona

Het ZGT heeft in 2019 een winst van bijna 20 miljoen euro gemaakt. Door de coronacrisis wordt er verwacht dat er dit jaar 30 miljoen euro aan omzet verloren gaat.

460728 mf02758 107bd
In het jaar 2019 is de nettowinst gestegen met 18,6 miljoen euro. Dit was wel eens anders, want in 2017 kwam het ZGT in financieel zwaar weer terecht. In datzelfde jaar werd er gewerkt aan een herstelplan om de ziekenhuisgroep weer financieel gezond te krijgen. Er werd flink gesneden in de kosten van het ziekenhuis, die locaties heeft in Hengelo en Almelo. In 2019 werden enkele afdelingen van de locaties Hengelo en Almelo vernieuwd.

De coronacrisis heeft zijn impact op de kosten van het ZGT. Het ziekenhuis verwacht een omzetderving van 30 miljoen euro. âDoor de toestroom van COVID-19 patiënten, de vereiste veiligheidsmaatregelen, de grote druk op voorraden en personeel en de noodzakelijke inzet van IC-bedden hebben we een groot deel van onze reguliere zorg niet kunnen uitvoeren of moeten uitstellenâ, laat het ziekenhuis weten. Het ziekenhuis gaat ervan uit dat de zorgverzekeraars garant zullen staan voor de verloren omzet.

Foto: ZGT
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.