Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hogeschool Tio scoort ver boven landelijk gemiddelde

461144 Tio JOB monitor Commercieel Business Management 2020 08 29 004137 1

Hogeschool Tio, dat een vestiging heeft in Hengelo, scoort in de vandaag te verschijnen JOB-monitor op de meeste onderdelen ver boven het landelijk gemiddelde. De JOB-monitor is het grootste studenttevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten van Nederland. Hogeschool Tio biedt hbo- en mbo-opleidingen in hospitality, toerisme en business. Het onderzoek wordt eens in de twee jaar gehouden.

Studenten zeer positief over sfeer en werkplekken

Tio-studenten zijn zeer positief over hun opleiding en school, blijkt uit de onderzoeksresultaten. Met name op het gebied van omgeving, sfeer en veiligheid scoort Tio uitzonderlijk hoog. Zo gaat 85% van Tio s mbo-studenten met plezier naar school (t.o.v. 55% landelijk), is 89% positief over de sfeer binnen de opleiding (t.o.v. 63% landelijk) en is maar liefst 90% positief over de werkplekken op school (t.o.v. 40% landelijk).

Ook docenten scoren goed
Ook op de gebieden onderwijs en begeleiding en lesmateriaal en toetsen scoort Tio ten opzichte van het landelijk gemiddelde opvallend goed. Zo is 78% van Tio s mbo-studenten positief over de docenten (t.o.v. 53% landelijk) en is 75% positief over de begeleiding binnen de opleiding (t.o.v. 48% landelijk). En waar de studenten landelijk aangeven dat ze boeken en lesmaterialen moeten kopen die ze vervolgens niet gebruiken, is 81% van de Tio-studenten positief over het lesmateriaal en de boeken binnen Tio s opleidingen (t.o.v. 37% landelijk).

Snel ingespeeld op onderwijs in coronatijden
In de JOB-monitor scoren Tio s mbo-opleidingen al jarenlang goed. Al ruim 50 jaar staat Tio in diverse rankings hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het persoonlijke en kleinschalige onderwijs. Als particuliere hogeschool met een ondernemend karakter kan Tio snel handelen en inspelen op de wensen en behoeften van de studenten. Dat blijkt ook in deze coronacrisis zijn vruchten af te werpen: Tio-studenten volgden na het sluiten van de scholen vanaf dag 1 de lessen online en krijgen veel mogelijkheden hun studie zonder vertraging af te ronden.
Foto: Hogeschool Tio
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.