Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente vindt in Castore nieuwe kledingsponsor

20230420 BOVENKANT ROOD SHIRT CASTORE LOGO ORANGE PICTURES
Beeld: Orange Pictures

Het Britse Castore is de komende jaren kledingsponsor van FC Twente. Volgend seizoen verzorgt het merk alleen de wedstrijdtenues, vanaf 2024-2025 wordt ook de reis- en trainingskleding grotendeels speciaal ontworpen en gemaakt.

Castore is bij FC Twente de opvolger van Meyba, dat drie jaar de wedstrijd- en trainingskleding verzorgde. Dat merk maakt onderdeel uit van Elite Sports dat in februari failliet werd verklaard.

Snel schakelen

En dus moest FC Twente op zoen naar een nieuwe kledingsponsor. Algemeen directeur Paul van der Kraan: “Wij hebben deze winter snel moeten schakelen, en zijn er in korte tijd van overtuigd geraakt dat een samenwerking tussen Castore en FC Twente de beste stap is voor ons. Wij kijken dan ook uit naar wat de toekomst gaat brengen op het gebied van teamwear en merchandise voor FC Twente.’’

FC Twente en Castore gaan een meerjarige verbintenis aan voor het leveren van wedstrijd- en trainingskleding voor alle elftallen van de club en merchandise. Het merk wordt ook beheerder van de FC Twente Fanstore in De Grolsch Veste en de webshop.

Newcastle United en Glasgow Rangers

Twente is niet de eerste club in de Eredivisie die gesponsord wordt door Castore. Onlangs werd al bekend dat ook Feyenoord in tenues van het merk gaat spelen. In het buitenland dragen clubs als Newcastle United, Sevilla FC en Glasgow Rangers ook Castore. net als de Formule1 teams van Oracle Red Bull Racing en McLaren Racing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.