Hengelo

AUDIO | Het Modespektakel gaat dit jaar niet door

De 22ste editie van Het Modespektakel in de Hengelose binnenstad gaat dit jaar niet door. De volgende editie van de modeshow is verplaatst naar september 2021. Wij spraken met Bas de Zeeuw, voorzitter van het evenement.

461455 modespektakel
Het Modespektakel is een jaarlijks evenement waarbij Hengelose modezaken hun najaarscollectie tonen aan het publiek. Met onder andere een catwalk van ruim 300 meter, trekt het evenement jaarlijks duizenden bezoekers. Maar door de coronacrisis valt de editie van dit jaar in het water. âWe zagen de bui al hangenâ, zegt voorzitter Bas de Zeeuw van Het Modespektakel. Het is de eerste keer in haar geschiedenis dat de modeshow niet doorgaat.

Het evenement stond gepland voor 13 september, maar het is nog onzeker of grote evenementen na 1 september weer worden toegestaan. De organisatie heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar september 2021. âTwee weken geleden wisten we wel dat een groot evenement waar meer dan 10.000 bezoekers naar de binnenstad van Hengelo zal trekken âm niet ging wordenâ.

De organisatie wil toch een alternatief bieden om modezaken de gelegenheid te geven om hun najaarscollectie te showen: âWe zijn in contact gekomen met Hengelo Promotie, Centrummanagement Hengelo en de gemeente. We hebben besproken of we toch een alternatief kunnen bieden. Dat hebben wij gevonden, namelijk het Modespektakel op Pad. In elke online aflevering gaan vijf modezaken in 30 tot 45 seconden een soort mini-modespektakel laten zienâ, aldus De Zeeuw. De afleveringen zijn vanaf volgende week te zien op de Facebookpaginaâs van Het Modespektakel en Hengelo Promotie.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.