Enschede

Ruim 40.000 euro schade door toename vernielingen in Beckum

Beckum heeft te maken met toenemende vernielingen in het dorp. Sinds de zomer van 2019 is het aantal meldingen over vandalisme in de dorpskern van Beckum enorm gestegen. Vooral lantaarnpalen, verkeersborden en bushaltes moeten het ontgelden. Dit gebeurt vaak in het weekend. "De vernielingen nemen een dusdanige vorm aan dat de gemeente heeft besloten om de vernielde objecten voorlopig niet meer te vervangen voor nieuwe. Het schadebedrag is inmiddels de 40.000 euro gepasseerd," meldt de politie in Hengelo.

462007 20200620 vernielingen beckum1
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van het aantal gestegen aangiftes. Daaruit zou blijken dat een groep jongeren afkomstig uit de omgeving van Beckum moedwillig objecten vernielt. "We hebben informatie dat deze jongeren de vernielingen opnemen met hun telefoon en dit delen in een eigen app-groep. Van baldadigheid is dus zeker geen sprake."

Na het sluiten van de horeca in maart nam het aantal meldingen over vandalisme af. Vorige week zijn opnieuw verkeersborden dubbelgevouwen, omgedraaid of uit de grond getrokken. De politie zegt het zat te zijn en roept de hulp van inwoners in op om de dadergroep te achterhalen. Wie informatie heeft kan bellen met 0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000.

Foto: Politie Hengelo


Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.