Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Neus Blauwe Engel krijgt kleur

462098 P1050626 2020 08 29 003948 1

Het herstelwerk aan het historische treinstel de Blauwe Engel uit 1953 wordt steeds zichtbaarder. Gisteren is de eerste neus in de definitieve kleuren geschilderd. Het treinstel staat op het emplacement achter het FBK-stadion en wordt opgeknapt door de vrijwilligers van het Spoorfietsproject Hengelo.

De NS-directie wilde in de wederopbouwjaren graag wat anders dan het 'saaie en somber' donkergroen van het eerdere materieel en koos voor deze treinstellen de opvallende kleurencombinatie van blauwgroen, olijfgrijs, grijswit en oranje.

Jurriaan Knol, kartrekker van het project, is enthousiast over de vorderingen: "Bij het achterhalen van de originele kleuren hebben we alle medewerking gekregen van het Spoorwegmuseum in Utrecht, dat over een gerestaureerd motorrijtuig uit 1954 beschikt. Het bepalen van de blauwe kleur bleek lastiger, dat is uiteindelijk gelukt dankzij de hulp van een museumspoorlijn in Stadskanaal. In dat museum is nog een originele neus van een Blauwe Engel bewaard gebleven, die is al eerder in de oorspronkelijke blauwe kleur teruggebracht."


Eind april maakten we al opnames (zie video) bij het treinstel. Zoek de verschillen...
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.