Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Ontmoeting in het park met schrijver Jaap Scholten

462567 thumbnail Jaap Scholten 2020 08 29 003931 1

Schrijver Jaap Scholten komt vrijdag 26 en zaterdag 27 juni naar Hengelo. Op het terras van Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen vertelt hij het verhaal achter zijn bestseller Suikerbastaard. De roman is gebaseerd op de avonturen van Hengelose Stork-jongens in Ethiopië, in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Scholten, kleinzoon van de laatste fabrieksdirecteur uit de familie Stork ( Meneer Frans ), is opgegroeid in Hengelo en woont nu in Hongarije. De uitgave van Suikerbastaard is aanleiding voor een Tropische Tuinen & Terrassen Tournee door het land en voert hem nu terug naar de stad van zijn jeugd. Extra bijzonder aan de drie ontmoetingen in het Prins Bernhardplantsoen is dat het binnenstadspark een (bij)rol speelt in het boek. Scholten schreef eerder o.a. Horizon City, dat eveneens voor een groot deel over zijn Stork-familie ging.

De drie vertelsessies van Jaap Scholten over zijn roman zijn een initiatief van Dorine Holman (organisator van Lutterzand Literair) de stichting Hengelo Leest en uitgever AFdH. De ontmoetingen met Scholten vinden plaats op vrijdag 26 juni (om 17 uur en om 20.30 uur) en op zaterdag 27 juni (om 21 uur).

Er zijn telkens maximaal 70 stoelen beschikbaar. Entree: 8 euro (inclusief een drankje naar keuze). Betalen (bij voorkeur contant) kan bij de entree van het terras, waar de RIVM-richtlijnen voor terrasbeleid worden aangehouden. Bij regenachtig weer gaan de ontmoetingen gewoon door en zijn de zitplaatsen overdekt. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door de auteur.

Bron: Hengelo Leest
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.