Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twente Milieu gaat verpakkingscontainers doorzoeken in Hengelo

  • Controleurs vervuiling verpakkingen 2
    Beeld: Twente Milieu
  • Controle vervuiling verpakkingen hanger
    Beeld: Twente Milieu

De gemeente Hengelo en Twente Milieu gaan strengere controles uitvoeren in de verpakkingscontainers. Volgens de afvalophaler wordt er nog te veel restafval in de oranje bak gegooid.

De controles worden uitgevoerd door werknemers van Twente Milieu en moeten de oplopende kosten tegengaan. Een groot deel van het verpakkingsafval eindigt in de verbrandingsoven. Dit kost de belastingbetaler meer geld. De controles worden alleen uitgevoerd op oranje containers die aan de weg gezet worden. Ondergrondse containers worden niet meegenomen in de controles.

Alleen een waarschuwing

De medewerkers kijken in de container of er geen afval inzit die er eigenlijk niet in hoort. Mocht dit het geval zijn, dan wordt de container niet geleegd. Wel wordt er een containerhanger aan de afvalbak gehangen. Bewoners kunnen dan het verkeerde afval uit de container halen en de volgende ronde weer aan straat zetten. In eerste instantie worden er alleen waarschuwingen gegeven. In de toekomst worden er mogelijk boetes gegeven.

In de verbrandingsoven

In Hengelo werden in 2021 ruim 59 kilogram verpakkingen per inwoner opgehaald. Zo'n 45 procent van het verpakkingsmateriaal werd huis-aan-huis opgehaald. Ruim 94 procent van het verpakkingsafval dat via ondergrondse verzamelcontainers werd binnengebracht, werd in 2021 afgekeurd. Bij inzameling via huis-aan-huis is er minder vervuiling.

icon_main_info_white_glyph

Verpakkingen

Tot de PMD-afval behoren plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken. Het gaat om verpakkingen die maar éénmalig te gebruiken zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.