Enschede

Cabaret in de open lucht voor de deur van het theater

De cabaretiers Patrick Nederkoorn en Kiki Schippers komen vrijdag 3 juli met âKlapstoel Kabaretâ naar Hengelo. Op het Schouwburgplein, voor de deur van Schouwburg Hengelo, brengen ze vanaf 21.00 uur coronaproof cabaret in de buitenlucht. Het publiek zit op het terras van theatercafé-restaurant The Green Room op veilige afstand van elkaar en kan, onder het genot van een drankje, genieten van deze twee cabarettalenten.

Cabaretiers Patrick Nederkoorn en Kiki Schippers reizen momenteel het land door met hun pop-up buitenpodium. Nederkoorn is onder andere bekend van Spijkers met Koppen, werd genomineerd voor de cabaretprijs âNeerlands Hoopâ en won vorig jaar de Annie M.G. Schmidtprijs voor het mooiste theaterlied met het lied âDie geurâ.

Kiki Schippers won in 2017 ook de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het lied âEr Spoelen Mensen Aanâ. Ze heeft een wekelijkse column in het AD, haalde de finale van het Leids Cabaret Festival en is, net als Nederkoorn, lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen.
De weersvoorspellingen lijken goed, maar mocht het vrijdag onverhoopt regenen, dan wordt uitgeweken naar de Middenzaal van Schouwburg Hengelo.

Kaarten kosten 15 euro en zijn telefonisch te koop via de kassa via 074-255 6789 (van maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur) en via de website www.schouwburghengelo.nl