Hengelo

Heerlijk Hengelo gaat dit jaar niet door

Het culinaire evenement Heerlijk Hengelo gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisatie weten op haar Facebookpagina. De zevende editie van het evenement wordt verplaatst naar augustus volgend jaar.

De verplaatsing naar volgend jaar heeft alles te maken met de corona-maatregelen. Volgens de organisatie is het evenement wel in te richten volgens versoepelde RIVM-richtlijnen, maar is het onmogelijk om de anderhalvemeter te waarborgen: âDaarentegen leert de ervaring tot nu toe ons, dat de naleving van de anderhalve meter maatregel niet door de organisatie te garanderen is. Dit heeft ook zeker te maken met de enorme gezelligheid van het evenement, waarbij gasten niet alleen aan tafels kunnen zitten, maar ook kunnen rondwandelen. Wij willen en kunnen geen âsheriffâ spelen op een evenement waar vrij bewegen een groot goed isâ, aldus de organisatie.

Heerlijk Hengelo is een culinair evenement waarbij de Hengelose horeca het publiek kennis laat maken met hun specialiteiten. Het event trekt jaarlijks duizenden bezoekers.