Verkeer
Stuur appje
Zoek

André Manuel en Nol Havens grootste namen op openingsfeest Broedplaats Oogst

220902 broedplaats oogst Tjeerd Derkink
Vorig jaar september werd er al getry-out met een filmfestival. Dat leverde dit soort prachtige plaatjes op.
Beeld: Tjeerd Derkink

Vorig jaar september werd er al getryout met een filmfestival, maar op zaterdag 22 april is de officiële opening van Broedplaats Oogst in Hart van Zuid in Hengelo. De Stichting Creatieve Broedplaats Twente is gastheer van het Zaai Festival, dat een gevarieerd programma voor jong en oud biedt en gratis toegankelijk is voor iedereen.

Stadsdichters

“We kijken ernaar uit om deze prachtige nieuwe ruimte te openen en hopen dat het een belangrijke rol zal spelen in het bevorderen van creativiteit en innovatie in Hengelo en omgeving”, zegt bestuurslid Thijmen de Groot. Het programma begint om 14.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

De muzikale 'openingsdans' van Oogst is voor André Manuel, Nol Havens (VOF de Kunst), Nelles, Lateesha, Levi Major, Johanneke Ter Stege, Chris Egbers, NESS en Vera Bon. De Hengelose stadsdichter Wouter Munsterman en zijn Enschedese tegenhanger Arthur ten Cate zullen gedichten voordragen en vertellers Ischa den Blanken, Sam de Laat en Anna Bjarnadóttir voorzien de bezoekers van verhalen en poëzie. DJ Minka draait dansbare plaatjes.

icon_main_info_white_glyph

Wat is Broedplaats Oogst?

Broedplaats Oogst is een plek voor experimenterende en startende ondernemers, waar creatievelingen hun talenten kunnen ontwikkelen en hun passies kunnen najagen. Er bevinden zich ateliers en er is plek voor workshops en evenementen. Het Beekplein is met mooi weer geopend van mei tot en met oktober op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 02.00 uur.

Foodtrucks

De avond wordt afgesloten in de 18 meter lange bus van Stichting in Wording met een liveset van NABER. Bezoekers kunnen gedurende die middag en avond bij verschillende foodtrucks terecht voor drankjes en hapjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.