Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ugalde en Sadilek terug bij FC Twente in week waarin opvolger Jans bekend wordt

Bij FC Twente keren Manfred Ugalde en Michal Sadilek zondag terug in de wedstrijdselectie voor het uitduel tegen FC Utrecht. Daarentegen is Max Bruns vrijdag uitgevallen met enkelproblemen. Hij is daardoor een vraagteken voor dit weekend.

Sadilek en Ugalde keren beide terug van een blessure. De periode van afwezigheid duurde voor Sadilek aanzienlijk langer dan voor Ugalde. Daardoor zit er ook verschil in het aantal minuten dat beide heren eventueel kunnen spelen. Zo kan Sadilek ongeveer een half uur aan en Ugalde kan meer minuten spelen.

'Echte voetbalman'

De afgelopen dagen, in aanloop naar Utrecht-uit, ging het vooral over andere zaken: de nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting. Voor de huidige trainer Ron Jans geen onbekende. In 2001 had hij als assistent-trainer van FC Emmen Oosting als speler onder zich. Jans noemt hem een slimme speler. "Hij zag altijd wel waar de gaatjes waren, was technisch begaafd. Als het gaat over overzicht en tactiek vond ik wel dat je zegt, dat kan hij misschien ook wel overbrengen aan anderen. Dus daar was hij toen ook al wel mee bezig, maar toen was hij begin twintig."

Hij vind de keuze van FC Twente voor Oosting een mooie. "Ik vind het echt een fijne persoonlijkheid. Sociaal, gevoel voor humor. Echt een voetbalman. Hij heeft zich als trainer ontwikkeld." Als is het natuurlijk altijd afwachten hoe het uitpakt, weet ook Jans. "Beoordelen kan pas achteraf."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.