Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Deurningse fotografe laat duizenden achter zich met portret van plaatsgenote

464106 mireille 2020 08 29 003824 1

Ze vindt het telkens weer de grote uitdaging: mensen zo puur mogelijk fotograferen. Vorige week kreeg ze daarvoor internationale erkenning. Een portret van fotografe Mireille Droste uit Deurningen werd tijdens een fotowedstrijd uit 43.000 andere inzendingen gekozen als allermooiste. Het geheim van haar succes? Mensen op mijn foto s zichzelf laten zijn.

Het was een bevriende collega die haar attendeerde op de fotowedstrijd Shoot and Share. Waarop ze besloot meerdere foto s in te sturen. Waaronder een portret van Sophie, een zeventienjarige plaatsgenote. Ze heeft een lach die er echt uit knalt.

Nadat ze dit voorjaar haar foto s had opgestuurd, begon vervolgens het grote wachten. Er deden fotografen uit ruim zestig landen mee. En omdat er in de diverse categorieën meer dan 500.000 inzendingen waren, duurde het dus een tijdje voor alle prijswinnaars bekend waren.

Uiteindelijk belandde ze met drie verschillende portretfoto s in de top twintig. Een ongelooflijke eer. Het was nota bene de eerste keer dat ik meedeed aan zo n fotowedstrijd. En dan meteen winnen, voelt toch wel heel bijzonder.

Het nieuws dat ze de internationale prijs had gewonnen, verspreidt zich intussen snel. Op de dag dat het bekend werd, puilde mijn mailbox werkelijk uit. En ik heb intussen ook al de eerste nieuwe opdrachten binnen. Dit voelt echt als een enorme erkenning.

Of dit naar meer smaakt? Nou, eigenlijk hou ik niet van wedstrijden. Wilde aanvankelijk ook nu niet meedoen, maar die collega trok me echt over de streep. En nu ben ik dolblij dat ik heb meegedaan. Of ik vaker meedoe? Nou, eerst hier maar eens van genieten.

Ze maakt ook andere foto s, maar portretten zijn toch echt haar specialiteit. Dat is wat ik het allerliefst doe: mooie foto s maken van échte mensen. Daarbij is het voor mij telkens weer de grote uitdaging om mensen zo puur mogelijk te fotograferen. Dat levert de mooiste foto s op.

Dat is dan ook het geheim van haar succes. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Uiteraard zijn zaken als belichting en compositie ook belangrijk, maar als iemand tijdens de sessie zich goed voelt, zie je dat te allen tijde op de foto terug.

Info: eenpurefoto.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.