Hengelo

VIDEO | Sportvereniging HGV heeft na 145 jaar eindelijk een eigen onderkomen

Het heeft even geduurd, maar de oudste vereniging van Hengelo heeft eindelijk een eigen onderkomen. Sportvereniging HGV opent in augustus een eigen kantine en dansstudio in sporthal OSG aan de Sloetsweg in Hengelo.

Er wordt nog flink geklust in de voormalige sportkantine van de sporthal. Naast de afgeplakte bar staan een aantal grote spiegels. âDe spiegels zijn voor de spiegelwandâ, zegt coördinator Errol Herder van sportvereniging HGV. âWe zijn erg blij met deze ruimte.â De ruimte gaat dienstdoen als kantine én dansstudio Het heeft namelijk even geduurd voordat de vereniging een eigen ruimte had, namelijk maar liefst 145 jaar: âWij huurden altijd gymzalen van de gemeente voor onze sporten en activiteiten, waar wij nog steeds met heel veel plezier gebruik van maken. Maar een eigen plek om te zijn hadden wij niet. Als wij een feestje hadden moesten wij altijd een ruimte hurenâ, zegt Herder. De eerste danslessen worden op 17 augustus in de nieuwe dansstudio gehouden.

Sportvereniging HGV is de oudste vereniging van Hengelo. De vereniging geeft naast danslessen ook gymnastieklessen en diverse balsporten.