Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rooftopbar Lef & Zen moet aanjager worden van een bruisend marktplein

20230412 kiosk markt rooftopbar oplevering leeg IMG 4288
Horeca-onderneemster Lionne Bijsterbosch, bekend als mede-eigenaar van het Snooker- en Poolcentrum, gaat de voormalige kiosk uitbaten onder de naam Lef & Zen.
Beeld: Emile Urban

De exploitant van de rooftopbar op het marktplein is bekend. Horecaonderneemster Lionne Bijsterbosch, bekend als mede-eigenaar van het Snooker- en Poolcentrum, gaat de voormalige kiosk uitbaten onder de naam Lef & Zen. Wethouder Gerard Gerrits maakte woensdag de naam van de onderneemster bekend.

Laagdrempelig

Het nieuwe bedrijf Lef & Zen wil laagdrempelig zijn en 'voor ieder wat wils' te bieden hebben. "Denk aan een goed betaalbaar kopje koffie of thee, een smoothie of een glaasje ranja voor de kinderen in de ochtend", zegt Bijsterbosch. Er komt ook een lunchkaart met daarop tosti’s, wraps, salades en belegde broodjes. 's Avonds moet de rooftopbar vooral een plek zijn waar een borrel gedronken kan worden, zoals een speciaalbiertje of een cocktail.

Aanjager

Lef & Zen moet daarnaast dé aanjager worden voor een bruisend marktplein met evenementen en allerlei leuke activiteiten. Die wil de onderneemster organiseren samen met Hengelose verenigingen. Ze zegt daarover al veel leuke ideeën te hebben om nog meer sfeer, muziek en sport op het marktplein te organiseren.

"Daarover meer zodra wij ons in de rooftopbar gesetteld hebben." Voor het zover is zal de kiosk verder verbouwd moeten worden. Die zal naar verwachting een paar maanden gaan duren. De rooftopbar zal dan hoogstwaarschijnlijk op z'n vroegst rond de zomer of daarna zijn deuren openen.

De tekst gaat verder onder de foto.

20230412 kiosk markt rooftopbar oplevering leeg IMG 4280
De voormalige kiosk is nu nog leeg, maar over een paar maanden moet 'Lef & Zen' er zijn gesetteld.
Beeld: Emile Urban

De gemeente Hengelo heeft eerder dit jaar een horeca-adviesbureau ingeschakeld om een geschikte ondernemer te vinden die past bij het karakter van het nieuwe marktplein. Er was veel belangstelling voor het uitbaten van de rooftopbar. Zo'n achttien partijen toonden de afgelopen weken belangstelling en vroegen een informatiepakket op.

Het is niet bekend gemaakt hoeveel ondernemers daarvan zich uiteindelijk hebben ingeschreven. Door een aantal belangstellende partijen was uitstel gevraagd, omdat zij meer tijd nodig hadden om tot een concrete aanbieding te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.