Enschede

Wiebes: “Voldoende perspectief voor eventuele vervangende werkgelegenheid voor de medewerkers Eaton"

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken vindt dat er voldoende arbeidsperspectief is voor de wegbezuinigde werknemers van Eaton in Hengelo. Dat zegt de minister als antwoord op Kamervragen van het CDA en de SP.

466417 eaton
Volgens Wiebes is de industriële werkgelegenheid in Twente de laatste jaren flink gegroeid, de industriële werkgelegenheid in Twente was de afgelopen jaren groter dan het aanbod van beschikbaar personeel: âAlhoewel op dit moment de impact van de coronacrisis onduidelijk is, biedt dat naar ik verwacht een voldoende perspectief voor eventuele vervangende werkgelegenheid voor de medewerkers van Eatonâ, aldus de minister.

Eaton is een van oorsprong Amerikaans techniekbedrijf dat allerlei elektronische componenten maakt. Er verdwijnen 240 vaste arbeidsplaatsen en 60 flexwerkplekken uit Hengelo. Het gaat vooral om banen in de productie. Eaton hevelt een deel van de productie over naar landen als Turkije en Hongarije, waar de lonen lager liggen. De vestiging in Hengelo gaat zich vooral richten op gespecialiseerde productie.

Eaton is niet het enige bedrijf dat een deel van de productie verplaatst naar het buitenland; eerder dit jaar werd bekend dat Apollo Vredestein een deel van de productie verplaatst naar Hongarije. Daar verdwijnen 686 banen.