Enschede

Nieuwe impuls voor Boerenkerkhof in Enschede

Een groot deel van de Enschedese textielgeschiedenis ligt letterlijk begraven op de het Boerenkerkhof. Om die geschiedenis weer tot leven te wekken, krijgen de begravenen een gezicht in een nieuwe augmented reality app.

Vijf mensen zitten in de commissie van het Boerenkerkhof. Marjolein Haandrikman is er een van. Continu gaan ze in overleg: wat kunnen we verbeteren en hoe kunnen we de bevolking beter informeren? “Want het Boerenkerkhof heeft een diverse geschiedenis. Eigenlijk wilden we dat op een informatiebord kwijt, maar dat bleek veel te klein.”

Daarom ging de commissie op zoek naar alternatieven. Een virtual reality app was de oplossing. In januari werd het prototype al gepresenteerd. Het idee: de verhalen van de begraven mensen met behulp van virtuele realiteit vertellen. Nu, 7 maand later, is hoofdontwikkelaar Joep Eijkemans klaar met de app. In 1Twente Vandaag liet hij alvast zien wat bezoekers vanaf 12 september kunnen verwachten op de begraafplaats. Dan wordt de app gepresenteerd en is ze te downloaden in de app- en playstores.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.