Enschede
Hengelo

Vincent vult nieuw magazine met Twentse natuurfotografie

Liefde voor het Oosten. Dat hebben we hier waarschijnlijk allemaal. Fotograaf Vincent Croce probeert zijn liefde voor deze regio op zijn eigen manier uit te drukken. Hij maakt bijzondere foto’s van het Twentse landschap. Door zijn 124.000 volgers op Instagram, is hij nu aan een nieuw project begonnen. Een eigen magazine waarin hij lezers meeneemt door heel Twente.

Samen met de het contentmarketingbureau Geen Blad voor de Mond uit Enschede en schrijver Martin ter Denge is is Croce begin van het jaar aan de slag gegaan om het magazine in elkaar te zetten. “Voor mij geen grote klus”, aldus de fotograaf. “Ik heb de foto’s allemaal al gehad en moest ze eigenlijk alleen maar nog opsturen.”

Zijn passie ontstond uit toeval. Op een ochtend stond hij vroeger op dan normaal en ging een rondje wandelen. “Toen maakte ik wat foto’s met mijn mobieltje en ik was later echt verbaasd over hoe mooi de foto’s zijn geworden”, aldus Croce. “Sindsdien maak ik foto’s, met name van de natuur.”

In het magazine neemt Croce de lezer mee door heel Twente. Van reeën in Beuningen tot de Plechelmus in Oldenzaal. En van kasteel Twickel tot de witte wieven.