Enschede

GGD Twente: “Dit moeten we nu wel vasthouden”

De curven dalen weer. Dat stelde Erik Maarsingh van de GGD Twente na afloop van de wekelijkse persconferentie van de veiligheidsregio.

De curven dalen weer. Ten opzichte van de vorige week zijn er minder mensen bij wie corona is vastgesteld. Dat stelde Erik Maarsingh van de GGD Twente na afloop van de wekelijkse persconferentie van de veiligheidsregio.

Maarsingh: “Twentenaren hebben zelf veel invloed op die curve. Anderhalve meter afstand houden en je handen wassen. Dit moeten we nu wel vasthouden.”

0,6 procent

Inmiddels wordt er elke dag bij negenhonderdvijftig mensen een coronatest afgenomen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige week, toen het om vijfhonderd testen per dag ging. In de afgelopen week is er bij tweeënzestig mensen corona vastgesteld. “Dat is 0,6 procent”, rekende Maarsingh voor. Ook dat percentage ligt lager dan de een à anderhalf procent positieve testen van een week eerder.

Alert blijven

“Het gaat de goede kant op. Vorige week steeg de curve nog, nu daalt hij.” Reden om de teugels weer wat te vieren zag de GGD’er niet. “Veel mensen komen nu terug van vakantie, activiteiten starten op en het weer verandert. Dat betekent dat we weer meer binnen zitten.”

Volgens de zegsman zijn alle nieuwe besmettingen een gevolg van contacten waarbij de anderhalvemeterregel niet in acht is genomen.