Enschede

‘En daar zit ik dan met mijn 0.0-biertjes’

Zij illustreert haar dagelijks leven. Bijna alles wat Fransje Immink meemaakt, wordt een spotprent. In 1Twente Vandaag is ze nu elke derde vrijdag van de maand te gast om een tekening te maken die past bij de uitzending. Deze keer: het begin van het nieuwe schooljaar.

Het concept is simpel. Aan het begin van de uitzending 1Twente Vandaag krijgt Immink de onderwerpen te horen. Op basis van haar eigen ervaring en wat te gasten vertellen, maakt zij een tekening die typerend voor de uitzending is. “Ik denk dat het altijd vanuit mijzelf zal gaan. Ik spot niet graag met anderen, misschien ook veiliger”, aldus Immink.

Aangezien zij ook zelf les geeft op Saxion is het begin van het nieuwe schooljaar toch wel een dingetje voor haar. Dat heeft ook te maken met Trudy Vos, lid van het College van het Bestuur van ROC van Twente, die vrijdag meer vertelde over de start van het nieuwe schooljaar en de introductieweken. Uiteindelijk de inspiratiebron voor de spotprent van Immink. “Jeetje, heb je introductie. Welkom bij je studie, maar het is allemaal online. En daar zit ik dan met mijn 0.0-biertjes, want van Rutte mag je ook niet drinken”, licht Immink haar spotprent toe.

Instagram

Op haar Instagram-pagina vinden volgers met name zwart-witte tekeningen. Immink tekent zichzelf in allerlei verschillende situaties. De spotprenten uit de afgelopen weken? Home-office, zoom-meetings en de hittegolf.