Sport

Getalenteerd familieduo: Rick en Ilse Pluimers naar EK wielrennen

In Enter woont een bijzonder familieduo. Broer en zus Rick en Ilse Pluimers zijn namelijk beide groot wielertalent. Onlangs zijn ze zelfs geselecteerd voor het EK wielrennen, dat aankomende maandag begint

Ilse had zich er stiekem eigenlijk al op voorbereid: “Vorig jaar heb ik het EK gewonnen. Dus ik had sowieso een startplek als ik vormbehoud toonde. En dat is dit seizoen wel goed gekomen.”

Ook Rick wist relatief snel dat hij samen met zijn zus mag rijden. “Ik zat in een trainingscamp. Dat was voor de voorselectie van de Tour de l’Avenir. Die ging uiteindelijk niet door. Maar daar heb ik wel te horen gekregen dat ik op de lijst voor het EK sta.” Gelukkig konden ze de afgelopen periode vaak buiten trainen en voorbereiden voor de belangrijke races. “Maar ik heb wel veel uren alleen moeten trainen”, aldus Rick.

Van jongs af aan

Broer en zus Pluimers zitten al jaren op de fiets. “Het zit in de familie”, aldus Ilse. “Opa was heel goed. Toen gingen we met papa en mama fietsen. Eerst ging Rick fietsen, ik zat toen nog op turnen, maar toen wilde ik ook heel graag”, aldus Ilse.

Nu komen er nog een aantal races aan voor de twee - het EK, het NK en misschien zelfs het WK. “Maar daarvoor moeten we nog worden geselecteerd… dat is nog maar de vraag”, aldus Ilse.