Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ron Jans hoopt nog een beetje te kunnen kietelen bij nummer vier AZ

FC Twente kan dit weekend weer beschikken over Robin Pröpper en Mathias Kjølø. Voor Michal Sadilek komt de wedstrijd tegen Cambuur zondag te vroeg. Hij traint inmiddels wel weer (gedeeltelijk) met de groep mee.

Bij kleine partijen stapte hij de afgelopen dagen nog uit om een eigen programma af te werken. De verwachting is dat hij volgende week bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer bij de wedstrijdselectie zit. Voor Manfred Ugalde en Mees Hilgers duurt de terugkeer nog iets langer. Jans hoopt hen met twee à drie weken weer te verwelkomen.

Beetje kietelen

FC Twente treft Cambuur zondag in de eigen Grolsch Veste. De plek waar dit seizoen veruit de beste resultaten worden gehaald. De punten worden op vreemde bodem gemorst en niet vaker dan eens onnodig. Vorige week nog kreeg FC Twente tegen Excelsior genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ontbrak het aan scorend vermogen. Daarmee liet de ploeg de kans liggen om twee punten in te lopen op AZ, dat ook gelijkspeelde en nu vierde staat. Een plek die rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal oplevert.

"We hebben twee punten laten liggen, maar die krijg je toch niet terug," blikt Jans terug. "Het kan nog steeds. Als wij echt een hele goede serie neerzetten in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen, hopen we toch dat we nog een beetje kunnen kietelen bij de nummer vier."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.