Enschede
Hengelo

Evenementensector luidt noodklok: Metropool kleurt rood

De coronacrisis laat diepe sporen na in de evenementenbranche. De sector heeft het zwaar en bij veel bedrijven staat het water aan de lippen. Om duidelijk te maken dat het vijf over twaalf is, vond deze week de actie ‘Red Alert’ plaats. Landelijk werden honderden theaters, poppodia en schouwburgen uitgelicht. Ook het Metropool in Hengelo kleurde rood.

Om 21.00 uur dinsdagavond ging het licht aan en om vijf voor twaalf (23.55) uur weer uit. In de studio van 1Twente gaf Metropooldirecteur Johan de Jong woensdag uitleg: “We voelen de crisis nu knetterhard. Podia, artiesten, technici, noem maar op. Een complete ketting haakt af. Wij kunnen geen concerten organiseren, de muzikanten kunnen niet optreden en de mensen van het licht en het geluid en de horecamensen hebben geen werk meer.”

Over de toekomst is hij best optimistisch. “Maar we moeten de mensen gewoon bezig houden, een perspectief geven.” Het plan is om op 1 januari gewoon weer open te gaan. Dat is het doel en is volgens De Jong een mooi vooruitzicht voor alle Metropool-medewerkers. “Maar die tijd moeten we overbruggen en daar hebben we geld nodig”, aldus de directeur.