Enschede

Vier Diepenheimse zussen beginnen modewinkel: ‘Soms wat gekibbel’

Een modewinkel beginnen? Geen bijzonderheid. Maar een modewinkel beginnen tijdens de coronatijd dat door vier zussen wordt gerund? Dat is wel bijzonder. Precies dat deden vier zussen uit Diepenheim.

De vier blonde meiden zijn van jongs af aan bezig met mode en kleding. Winkel “Sistars” was daarom ook geen product dat zomaar uit toeval is ontstaan. “Het idee speelde al een tijd”, laat Marjory Kleis weten. “Je verwacht het niet, maar sinds corona is het sneller gegaan. Drie van ons zaten thuis. Daarom konden we bezig gaan en knopen doorhakken.” Het winkeltje in Diepenheim is inmiddels af en de webshop is sinds begin augustus online.

Uitdagingen

Het klinkt als een droom. Maar dat het niet altijd makkelijk is, kunnen de zussen bevestigen. “We zijn vier meiden met vier verschillende smaken. We doen de inkoop samen en daar ontstaat soms ook wat gekibbel”, aldus Marjory.

Daarnaast heeft niemand van de zussen een studie in de modebranche gevolgd. Marjory studeerde International Business and Languages, Rosaly Kleis koos voor de zorgsector en de andere twee zussen zijn schoonheidsspecialistes. “Maar we doen het vanuit onze passie. Daarom voelt het ook niet als werk. We vullen elkaar goed aan. De ene doet liever de inkoop en de andere social media”, vertelt Rosaly.

Online

De “Sistars” willen zich in de toekomst vooral richten op de onlineshop. “Het winkeltje is meer bedoeld voor mensen die de kleding willen zien”, aldus Rosaly.