Enschede
Politiek

Enschede Akkoord wil samen met de stad aan de slag met zwerfafval

Het Enschede Akkoord en 1Twente gaan samen aan de slag om het gesprek aan te gaan met de Enschedeërs over bijzondere stadsthema’s. Het eerste thema dat stadsbreed aan de orde komt is het overal in de stad opduikende zwerfvuil.

In de Commissie Enschede Akkoord zitten vertegenwoordigers van alle politieke partijen. Doel van de commissie is om met plaatsgenoten van gedachten te wisselen over actuele onderwerpen die de bewoners raken.

“Zwerfafval, armoede in de stad, verkeersveiligheid”, somt Barry Overink van het Enschede Akkoord op. Dat zijn thema’s die de leden van de commissie al eens ophaalden bij de Enschedeërs. “We willen een mooier en beter Enschede maken en daar de inwoners zoveel mogelijk betrekken”, vat Overink de bedoeling samen.

Zwerfafval

Zwerfafval wordt het eerste thema dat door 1Twente en de commissie wordt opgepakt. Eens in de twee weken op de woensdagen wordt in het dagelijks live-programma 1Twente Vandaag uitgebreid aandacht besteed aan de activiteiten van de Commissie Enschede Akkoord en aan de Enschedeërs waarmee we in gesprek raken. “We gaan de straat op en willen zichtbaar zijn”, aldus Overink.