Verkeer
Stuur appje
Zoek

Veel drugs in trein Enschede-Duitsland in beslag genomen: controle groot succes

12627 Trein munster enschede
Beeld: 1Twente

Op spoortrajecten van Enschede naar Münster en Enschede naar Dortmund, zijn door politie en douane controles op verboden middelen uitgevoerd. Bij die actie die eind vorige week werd uitgevoerd troffen de beambten ruim 300 gram verschillende verdovende middelen en een verboden mes aan. Reizigers in zeven treinen kregen met de speurtocht te maken. Er werd eveneens op stations gecontroleerd.

Arrestatie

Er werden 45 hulpdiensten en zes drugsspeurhonden ingezet. In een trein tussen Enschede en Münster werd de grootste vangst gedaan. "Tussen Enschede en Münster ontmoetten we een jongeman die 25 gram cocaïne, 5 gram heroïne en 11 gram versnijdingsmiddel in zijn jas had verwerkt", meldt Michael Kruthoff, hoofd van de controle-eenheden van het hoofddouanekantoor in Münster. De jongeman is gearresteerd.

Grote vondst

In het toilet van een station werd 100 gram amfetamine gevonden. Op een andere locatie had een fietser enkele kleine hoeveelheden verschillende verboden middelen bij zich. De fietser is door de politie meegenomen, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Bij sommige andere van de 121 gecontroleerde personen vond de politie kleine hoeveelheden marihuana, hasj, joints en truffels. Naast de drugsvangst is er ook een verboden mes aangetroffen bij een persoon. Tegen hem is een procedure gestart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.