Verkeer
Stuur appje
Zoek

Strips tekenen op Instagram: “Het moet herkenbaar zijn”

STRIPS
Fransje Immink in de studio bij 1Twente Vandaag
Beeld: 1Twente Vandaag, nabewerking: Coen Krukkert

Fransje Immink maakt striptekeningen op Instagram over haar persoonlijke leven: “Het gaat mij erom dat ik herkenbare situaties teken zodat mensen denken ‘ik ben niet gek’.”

Herkenbaarheid

De tekeningen die Immink maakt kunnen niet herkenbaar genoeg zijn. Zoals de dag dat Immink haar spiraaltje kwijtraakte. Een afspraak bij de gynaecoloog was het gevolg. Ook daar maakte ze een tekening van. “Zou je dat wel delen, daar raak je volgers mee kwijt,” was de reactie van haar man. Niets bleek minder waar. “Meer vrouwen raken hun spiraaltje kwijt. Voor veel vrouwen was dit een erg herkenbare situatie.”

Tekenen

Tijdens de live-uitzending 1Twente Vandaag maakte Immink een prent. De studio omgeving zorgde echter niet voor afleiding, integendeel zelfs. “Er zitten allemaal leuke mensen om me heen, de sfeer is heel goed.” Normaal gaat het er anders aan toe: “Ik zit dan in mijn eentje op de hoek van de bank met een glas bier in mijn hand.”

Schermafbeelding 2020 08 10 om 12 34 44
De tekening die Fransje Immink tijdens de live uitzending maakte
Beeld: 1Twente Vandaag, nabewerking: Coen Krukkert

Immink geeft les op Saxion, kunstlessen voor de studie social work. “Hoe je kunst in kunt zetten in hulpverlening, dat is waar ik les in geef.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.