Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldrecordhouder Armand Duplantis voor derde keer naar Hengelo

230404 armand duplantis
Armand Duplantis: "Ik heb erg positieve herinneringen aan mijn eerste keer in 2021, toen ik een meeting record van 6,10 meter sprong."
Beeld: FBK Games

Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Armand 'Mondo' Duplantis is van de partij tijdens de 42e editie van de FBK Games op zondag 4 juni in Hengelo. De Zweedse Amerikaan werd in 2020 en 2022 door de internationale atletiekfederatie uitgeroepen tot beste mannelijke atleet ter wereld. Sportief directeur Ellen van Langen is dan ook blij: "Het is voor ons fantastisch om een atleet als Mondo Duplantis al voor het derde jaar op rij te mogen ontvangen."

Prijzenpakker

De nu 23-jarige Duplantis rijgt zowel indoor (6,22 meter) als outdoor (6,21 meter) het ene wereldrecord na het andere aan elkaar. Daarnaast wist Duplantis afgelopen jaar ook zijn eerste outdoor wereldtitel, zijn tweede gouden EK-medaille en zijn tweede Diamond League-trofee te pakken.

Acht keer maar liefst sprong hij vorig seizoen boven de zes meter in de buitenlucht. Het is dan ook niet heel verrassend dat het FBK Games-record met 6,10 meter op zijn naam staat. De bezoekers van Duplantis' wedstrijden zien de laatste tijd altijd twee wedstrijden tegelijk: die van een winnende Duplantis, die het wereldrecord probeert te verbeteren en die van z'n tegenstanders, die gaan voor een eervolle tweede plek.

“Ik kijk ernaar uit om te zien wat ik dit jaar in mijn mars heb”

'Extra energie'

Duplantis zelf over de Hengelose wedstrijd: “Dit jaar doe ik voor de derde keer mee. Ik heb erg positieve herinneringen aan mijn eerste keer in 2021, toen ik een meeting record van 6,10 meter sprong. Ook vorig jaar was het enthousiasme van het publiek in het stadion ongelooflijk. De toeschouwers juichen altijd voor me en dat creëert een bijzondere atmosfeer die me extra energie geeft."

Daarnaast is het volgens de topatleet een stadion waar hij altijd hoog springt: "Ik kan hier echt leveren, dus ik kijk ernaar uit om te zien wat ik dit jaar in mijn mars heb.”

icon_main_info_white_glyph

Bol en Klaver

Eerder werden door de organisatie al Femke Bol (400 meter) en Lieke Klaver (200 meter) aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.