Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Hij komt, hij komt: Sinterklaas door honderden kinderen ontvangen in de haven van Enschede

Sinterklaas is zaterdagochtend aangekomen in de haven van Enschede. Honderden kinderen staan in spanning te wachten tot ze een glimp van de goedheiligman kunnen opvangen. Om elf uur is het grote moment daar als de geïmproviseerde stoomboot de haven in komt varen.

De kinderen en hun ouders zijn al om tien uur in de haven en zingen uit volle borst de aloude sinterklaasliedjes. ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Sinterklaas kom maar binnen met je knecht’ en ‘Sinterklaas kapoentje’ worden luidkeels meegezongen door de honderden mensen die aan de kade staan. Als de Sint voet zet op Enschedese bodem klinkt er een luide kreet van opluchting bij de Enschedese kinderen die eerder op het sinterklaasjournaal de stoomboot zagen zinken.

Tocht

De Sint wordt ontvangen door Kareltje uit Hellendoorn en wethouder Jeroen Diepenmaat. Dan neemt hij ruim de tijd om alle kinderen een handje te geven. Mits die natuurlijk niet al zijn gevuld met snoepgoed die door de rondlopende pieten aan de kinderen wordt gegeven.

Met tientallen tekeningen in zijn vertrekt de goedheiligman met zijn schimmel Ozosnel naar de binnenstad. Bij het stadhuis wordt hij ontvangen door burgemeester Roelof Bleker die hem welkom heet in de hoofdstad van Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.