Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dode en twee gewonden bij ongeval op N35 bij Enschede

Bij een ernstige aanrijding op de N35 bij Enschede zaterdagmiddag is een persoon om het leven gekomen. Er vielen twee gewonden. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. De weg is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Ook op de omleidingsroute via de Oostweg in Enschede is een ongeluk gebeurd.

Hulpdiensten kwamen massaal naar de N35, de brandweer plaatste witte schermen. Alle verkeer moest omdraaien. Omgeleid verkeer dat Enschede binnen wilde komen via de Oostweg werd echter ook verhinderd door een tweede ongeluk daar.

20220730 aanrijding N35 Enschede News United Dennis Bakker
N35 afgesloten in beide richtingen na ernstig ongeluk
Beeld: News United / Dennis Bakker

Bij het politie-onderzoek naar de oorzaak van het dodelijke ongeluk op de N35 is ook een helikopter ingezet. De heli heeft vanuit de lucht het beste totaaloverzicht over de sporen die zijn ontstaan.

20220730 politiehelikopter onderzoekt aanrijding N35 Enschede 2 News United Dennis Bakker
Politiehelikopter helpt bij onderzoek na dodelijk ongeval op N35 bij Enschede
Beeld: News United / Dennis Bakker

Oostweg

Op de Oostweg - die als omleidingsroute werd gebruikt - heeft een tweede aanrijding plaatsgevonden. Daardoor had verkeer dat vanaf Duitsland richting Enschede-Oost wilde rijden daar geen mogelijkheid meer voor. Die tweede botsing gebeurde op de Oostweg ter hoogte van de rotonde met de Keppelerdijk.

Ook verkeer op de singel van Enschede ondervond hinder door de situatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.