Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente mist Pröpper tegen Excelsior, maar ziet drietal terugkeren

Robin Pröpper ontbreekt zaterdagavond in de wedstrijdselectie van FC Twente voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. De verdediger is geveld door een longontsteking. Tegenover zijn afwezigheid staat de terugkeer van een drietal spelers.

Wout Brama, Daan Rots en Denilho Cleonise trainden de hele afgelopen week weer mee na hun blessures en sluiten dit weekend aan bij de wedstrijdselectie. Ze zijn er nog niet klaar voor om negentig minuten te spelen.

Kjølø staat voor terugkeer

Ook Mathias Kjølø staat te trappelen om weer aan te sluiten bij de groep, maar de wedstrijd tegen Excelsior komt voor hem nog te vroeg. De middenvelder is herstellende van een kaakbreuk en moet nog een week wachten.

Daarnaast kan Ron Jans zaterdag ook nog niet beschikken over de geblesseerde Michal Sadilek, Manfred Ugalde, en Mees Hilgers.

Jans in illuster rijtje

Jans zit dit weekend trouwens voor de 563e keer als hoofdtrainer op de bank bij een wedstrijd in de Eredivisie. Daarmee treedt hij de top drie van meest ervaren Eredivisietrainers binnen en kan zich in een illuster rijtje scharen. Zo evenaart hij zaterdag voormalig trainer van onder andere Go Ahead Eagles, Sparta en FC Utrecht, Barry Hughes. Bert Jacobs (741 wedstrijden) en Han Berger (637 wedstrijden) bezetten de eerste en tweede plaats.

Over Hughes gaat Jans dit seizoen dus nog heen, de andere twee staan aanzienlijk verder weg. "Ik denk wel dat het bij brons blijft," aldus Jans die wel trots is op zijn plek bij de eerste drie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.