Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente gaat verder met vijf spelers, Cleonise vertrekt

424822 paul van der kraan
Paul van der Kraan: "Het is mooi dat het voorlopig ook voor ons nog spannend blijft in de Eredivisie."
Beeld: FC Twente

FC Twente heeft de opties in de contracten van Gijs Smal, Mees Hilgers, Max Bruns en Ricky van Wolfswinkel (eenjarig) en Vaclav Cerny (tweejarig) gelicht. Dat wil overigens niet zeggen dat ze ook volgend seizoen nog in Enschede spelen; bij goed presterende spelers hangt een transfer altijd in de lucht. Dat geldt niet voor Denilho Cleonise. De buitenspeler vertrekt aan het eind van dit seizoen.

Wout Brama

De contracten van Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan - zij hebben geen optie in hun aflopende contract - zijn formeel opgezegd. Met hen wordt binnenkort gesproken over hun toekomst. De 36-jarige Brama is bijna fit na een slepende blessure.

De club heeft de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met alle spelers en trainers waarvan aan het eind van het seizoen het contract afloopt. Vóór 1 april dienen betaaldvoetbalclubs namelijk aan te geven of zij al dan niet verder wil met de betreffende speler of trainer.

“Bij goede resultaten tegen Excelsior en SC Cambuur de komende wedstrijden gaat de druk in Eindhoven en Alkmaar ongetwijfeld toenemen.”

Mees Hilgers

Met Mees Hilgers is gesproken over verlenging van zijn nog één jaar doorlopende contract, maar dat heeft niet geleid tot een nieuwe verbintenis. Bij Max Bruns, die dit seizoen al de nodige minuten in het eerste heeft gemaakt, is verlengen eveneens een optie. Afhankelijk van wat de nieuwe trainer met hem wil, is verhuren ook een optie.

Aan de trainers Ivar van Dinteren, Adrie Bogers en Nick Segers is meegedeeld dat hun contract in eerste instantie niet wordt verlengd. De mogelijkheid bestaat dat dit alsnog gebeurt, maar ook dat is mede afhankelijk van de nieuwe hoofdtrainer. Eerder dit jaar gaf hoofdtrainer Ron Jans aan FC Twente aan het eind van dit seizoen te verlaten.

icon_main_info_white_glyph

Interlands

De komende dagen staan voor veel Twentespelers in het teken van interlandvoetbal. Vanavond trapt Oranje de kwalificatie voor het EK in Parijs af tegen Frankrijk en maandag speelt de ploeg van Ronald Koeman tegen Gibraltar. Vaclav Cerny, Ramiz Zerrouki, Alfons Sampsted en Anass Salah-Eddine zijn op pad namens respectievelijk Tsjechië, Algerije, IJsland en Jong Oranje.

'Stiekem kijken naar plek 4'

Mees Hilgers moest deze week vanwege een blessure afzeggen voor Jong Oranje. Hij zal daarna ook nog zeker enkele weken ontbreken bij FC Twente. Hetzelfde geldt voor Manfred Ugalde, die bezig was aan een prachtige reeks met 5 doelpunten in 3 wedstrijden.

Algemeen directeur Paul van der Kraan verwacht dat de overige spelers zich van hun beste kant zullen laten zien de komende tijd: "Na de overtuigende overwinning van zondag tegen AZ mogen we stiekem weer naar plek vier kijken. Uiteraard is er nog een afstand van zes punten met PSV en AZ, maar bij goede resultaten tegen Excelsior en SC Cambuur de komende wedstrijden gaat de druk in Eindhoven en Alkmaar ongetwijfeld toenemen. Het is mooi dat het voorlopig ook voor ons nog spannend blijft in de Eredivisie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.