Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vier mannen aangehouden vanwege steekpartij in Enschede

Aanhouding handboeien
Vier mannen, onder wie een Enschedeër, zijn eerder deze week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident in januari van dit jaar
Beeld: RTV Oost

Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Enschede, in de nacht van 8 op 9 januari. Eén van de mannen die is aangehouden, was kort na de steekpartij ook al verdachte, maar werd enkele dagen later weer vrijgelaten. Hij is opnieuw aangehouden omdat er nieuwe feiten en omstandigheden uit het onderzoek naar voren zijn gekomen.

Deze verdachte, een 62-jarige Enschedeër, werd afgelopen week aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er mogelijk meer mannen betrokken waren geweest bij het incident. Het gaat om een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een 48-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats en een 27-jarige man uit Rotterdam. Het drietal is deze week aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij poging tot doodslag.

Wat is er gebeurd?

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari kreeg de politie rond half vijf in de ochtend een melding van een steekincident in een woning aan het Redemptoristenpark in Enschede.

Steekpartij Glanerbrug
Lees ook
Gewonde en aanhouding na steekincident in Glanerbrug

In de woning trof de politie twee mannen aan van wie er een meerdere steekwonden had en ernstig gewond was. De politie hield de andere man, de 62-jarige Enschedeër, aan op verdenking van poging doodslag en stelde een buurtonderzoek in. Op 11 januari werd de Enschedeër vrijgelaten, waarna hij afgelopen week dus weer werd aangehouden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.