Verkeer
Stuur appje
Zoek

Salah-Eddine voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, Hilgers haakt geblesseerd af

Salah Eddine naar FC Twente FC Twente Media 2022 08 01 132928 ntik 2022 08 01 133258 iypy
Salah-Eddine bij zijn presentatie in De Grolsch Veste
Beeld: FC Twente Media

Mooi nieuws voor Anass Salah-Eddine: de speler van FC Twente is toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje. Het is de eerste keer dat hij is opgeroepen voor de nationale jeugdploeg en hij mocht zich meteen maandag melden.

Salah-Eddine, die dit seizoen gehuurd wordt van Ajax, heeft de laatste weken veel minuten gemaakt bij FC Twente. Zondagavond maakte hij, met name in de eerste helft, nog indruk op het middenveld in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Mees Hilgers

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi moest vanwege blessures een aantal vervangers oproepen. Eén van de spelers die verstek moet laten gaan is Mees Hilgers. De verdediger van FC Twente ging zondag tegen AZ al in de eerste helft met een kwetsuur naar de kant.

Jong Oranje speelt de komende week twee oefeninterlands in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Zaterdag is Noorwegen de tegenstander en volgende week maandag wordt er tegen Tsjechië gespeeld.

Internationals FC Twente

Naast Salah-Eddine vliegen er nog drie FC Twente-spelers uit voor interlands. Vaclav Cerny (Tsjechië) en Alfons Sampsted (IJsland) spelen EK-kwalificatiewedstrijden. Ramiz Zerrouki meldt zich bij Algerije voor kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.