Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie aanhoudingen en ruim honderd bekeuringen bij grote verkeerscontrole in Enschede

20230318 meer dan honderd bekeuringen bij politiecontrole enschede zuid news united dennis bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Bij een grote verkeerscontrole in Enschede-Zuid heeft de politie vrijdag 104 bekeuringen uitgedeeld en drie personen aangehouden. Er werd een groot aantal verkeersdeelnemers onderworpen aan een controle op meerdere punten, zoals snelheidsovertredingen. De grootste snelheidsoverschrijding kwam van een automobilist die 66 kilometer te hard reed. Van die bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

De verkeerscontrole werd gehouden op meerdere locaties in het zuiden van de stad en heeft als doel het vergroten van de (verkeers)veiligheid. De Nederlandse politie kreeg vrijdag ondersteuning van de collega's uit Duitsland.

Fietser gaat er vandoor

In totaal schreven zij 104 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen. Het merendeel voor te snel rijden, het niet dragen van de gordel en bellen achter het stuur.

Een fietser werd tijdens de controle betrapt met een telefoon in de hand. Hij probeerde er vandoor te gaan en zette daarbij, om niet gezien te worden, de verlichting van zijn fiets uit. Hij werd vrijwel direct gevonden door een motorrijder en kreeg niet één, maar twee bekeuringen: voor bellen op de fiets én fietsen zonder verlichting.

Van de drie aanhouden personen was er (zeker) één persoon onder invloed van drugs, amfetamine, cocaïne en cannabis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.