Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen rode potloden: helft stembureaus Almelo half uur later open

Stemmen algemeen
Beeld: Pexels

Nee, het was geen verrassing dat vandaag de verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Toch kon vanmorgen bij aanvang van de verkiezingsdag niet overal in Almelo worden gestemd. De reden: er waren geen rode stempotloden en slotjes voor de stembussen. Dat zegt RTV Oost in een artikel.

"Er wat sprake van een klein logistiek probleem", zegt Rudy van der Linde, stembureauvoorzitter in Almelo. Gisteravond zijn de noodzakelijke attributen verspreid over de verschillende stembureaus in Almelo. "Dat ging dit keer even mis", aldus de voorzitter. Een aantal essentiële voorwerpen was bij ongeveer de helft van de stembureaus niet aangekomen: de rode stempotloden en de slotjes waarmee de stembussen hermetisch worden afgesloten.

En zonder kan en mag er niet worden gestemd. Kiezers die zich vanmorgen om 07.30 uur meldden, werden daarom weggestuurd. Om hoeveel mensen het gaat, weet Van der Linde niet. Rond 08.00 uur vanmorgen waren de ontbrekende potloden en slotjes alsnog op de plek van bestemming en kon alsnog op alle stembureaus in Almelo worden gestemd.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.