Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo krijgt nieuw kunstwerk van Rinus Roelofs

Rinus roelofs
Eén van de acht beelden van de Hengelose kunstenaars Rinus Roelofs die straks weer op het Stationsplein komen te staan.
Beeld: 1Twente

De beelden van de Hengelose kunstenaar Rinus Roelofs, die tijdelijk in het Prins Bernhardplantsoen staan, zullen de komende twee weken weer worden teruggeplaatst op het Stationsplein. Op die plek stonden ze al eerder prominent, maar begin vorig jaar moesten de acht beelden plaatsmaken voor de warenmarkt op het Stationsplein vanwege de herinrichting van het marktplein.

Nieuw beeld

Stichting Stanislaus Foundation die de acht kunstwerken in 2021 heeft gekocht om ze te behouden voor Hengelo, heeft ook nieuws: "Naast de acht reeds opgestelde beelden zal een negende kunstwerk worden toegevoegd, die door de Stichting Stanislaus Foundation is aangeschaft en waarvan het de bedoeling is deze beschikbaar te stellen voor de stad Hengelo," zegt Mark Rouwhorst namens de stichting.

“Naast de acht reeds opgestelde beelden zal een negende kunstwerk worden toegevoegd”

Graffiti

De tijdelijke plaatsing van de beelden van Roelofs in het Prins Bernhardplantsoen gaf het stadspark het afgelopen jaar iets extra's en veel inwoners genoten van beeldende kunst op die plek. Er waren helaas ook schaduwkanten in het park waar niet altijd toezicht is. Kinderen gebruikten de sculpturen soms als speeltoestel, ook werden er bierflesjes op stuk geslagen. Eén van de werken is zelfs beklad met graffiti. De Stanislaus Foundation laat weten dat dit beeld weer in oude glorie hersteld zal worden.

De tekst gaat verder onder de foto.

  • 20230314 beeld rinus roelofs graffiti park IMG 3989
    Eén van de beelden van Roelofs in het Prins Bernhardplantsoen is beklad
    Beeld: Emile Urban
  • 20230314 beeld rinus roelofs graffiti park IMG 3987
    Eén van de beelden van Roelofs in het Prins Bernhardplantsoen is beklad
    Beeld: Emile Urban

Terugplaatsing

Roelofs zelf is direct betrokken bij het terugzetten van de beelden op het Stationsplein. "Hij denkt met ons mee hoe de beelden het beste tot hun recht komen. Een ervaren Hengeloos bedrijf zal zorgdragen voor de verhuizing." Waar de beelden op het Stationsplein exact komen te staan, is nog onduidelijk. Daarover is de stichting nog in gesprek met de gemeente Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.