Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente krijgt twee sterkhouders terug, maar ziet voorin de problemen toenemen

Joshua Brenet keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie van FC Twente. De verdediger ontbrak vorige week tegen Heerenveen vanwege een disciplinaire schorsing.

Die kreeg hij nadat hij niet goed reageerde op zijn wisselbeurt tegen PSV een week eerder.

Brenet sloot maandag weer aan bij de groep en ging woensdag in gesprek met hoofdtrainer Ron Jans. Die is tevreden over de opstelling van de verdediger. "Ik zie de Joshua die ik graag wil zien en die hij zelf ook graag wil zien. Dus fijn dat hij er weer bij is."

Zerrouki

Jans kan dit weekend ook weer beschikken over Ramiz Zerrouki. Hij zat vorige week een “normale" schorsing uit, nadat hij tegen PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Weinig smaken voorin

Zo heeft Jans tegen Fortuna Sittard twee sterkhouders terug. Maar voorin stapelen de problemen zich op: door blessures zijn er aanvallend weinig smaken.

Virgil Misidjan is nog niet voldoende hersteld van een ontsteking aan zijn scheenbeen, die hem vorige week ook al aan de kant hield. Denilho Cleonise, tegen Heerenveen nog de vervanger van Misidjan, liep in die westrijd een blessure op en is er zaterdag ook niet bij. Daan Rots was al langer geblesseerd.

Ugalde & Van Wolfswinkel

Tegen Heerenveen speelde FC Twente in de tweede helft met Ugalde in de spits en Van Wolfswinkel vanaf links. Of Jans tegen Fortuna Sittard zaterdag zo gaat starten, laat hij nog even in het midden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.