Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lokaal politica Margriet Visser (EnschedeAnders) laat zich tijdelijk vervangen in gemeenteraad

20220308 ITV80 partijgesprekken 1064 gast EA Herman Brouwer en Margriet Visser CLEAN
Margriet Visser laat zich de komende maanden in de gemeenteraad van Enschede vervangen door Herman Brouwer.
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

Gemeenteraadslid Margriet Visser uit Enschede doet de komende maanden noodgedwongen een stapje terug. Dat heeft zij haar collega-fractieleiders vrijdag laten weten. Visser, oprichter en fractieleider van lokale partij EnschedeAnders, heeft vanwege privéomstandigheden ziekteverlof aangevraagd.

Visser (65) zit al sinds de verkiezingen in 2014 in de gemeenteraad met EnschedeAnders (daarvoor namens het CDA) en miste in die periode zelden een vergadering. Een ziekteverlof duur vier maanden - tot medio juli - en daarom mag een gemeenteraadslid zich laten vervangen door een lijstopvolger.

Vervanger Herman Brouwer

Dat betekent dat Herman Brouwer uit Glanerbrug bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, begin april, zal worden geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Als eenmansfractie maakt hem dat ook direct de fractieleider. Brouwer stond vorig jaar bij de verkiezingen al op de tweede plek op de kieslijst en vertegenwoordigt EnschedeAnders al enige tijd bij commissievergaderingen. Als het ziekteverlof van Visser is afgelopen, zal zij in principe haar zetel in de gemeenteraad weer innemen en wordt Brouwer weer fractievertegenwoordiger.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.