Verkeer
Stuur appje
Zoek

Belangrijke uitvalsweg in Enschede gaat ruim half jaar op de schop, maar snelweg blijft bereikbaar

20230308 Google Maps Westerval Enschede
Het verkeer dat normaal via de Westerval de stad uit rijdt, wordt tot november omgeleid via de Parkweg.
Beeld: GoogleMaps

De Westerval, een van de belangrijkste uitvalswegen in Enschede ligt er minimaal tot november gedeeltelijk uit. Dat wil zeggen: het verkeer dat de stad uit wil, zal de komende acht maanden een stukje moeten omrijden. De snelweg blijft ook via de Westerval gewoon bereikbaar.

Rijbaan naar centrum blijft open

Feitelijk gaat het om de rijbaan 'de stad uit' tussen de kruisingen met de Volksparksingel en de Parkweg/Wethouder Nijhuisstraat. Automobilisten die naar de snelweg willen, of bij een van de bedrijven aan de Westerval moeten zijn, worden omgeleid via de Parkweg.

Voor het verkeer dat vanaf de N18 of de A35 bij afslag Enschede-West richting het centrum rijdt, verandert er niets. De rijbaan naar de Volksparksingel blijft gedurende de wegwerkzaamheden beschikbaar.

Zuiderspoorbeek

Reden voor werkzaamheden is de aanleg van een beek langs de Westerval. Delen van Enschede komen bij hevige regenval onder water te staan. De nieuwe beek voert het overtollige regenwater uit de wijk Horstlanden-Veldkamp (nabij het Volkspark) en een deel van het centrum af.

Als het regent, stroomt het regenwater straks via regenpijpen en straatputjes naar de beek. Dit water komt niet meer in het riool zodat de kans kleiner wordt dat het riool overstroomt. De beek volgt voor een groot deel het spoor van de vroegere Zuiderspoorlijn en krijgt de naam Zuiderspoorbeek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.