Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo gaat optreden tegen afwijkende terrassen

20220511 124216 binnenstad hengelo tom breukers
Foto van terrassen in het horecagebied in Hengelo in 2022
Beeld: Tom Breukers

De gemeente Hengelo gaat toezien op naleving van het terrassenbeleid. Tegen ondernemers die geen vergunning hebben of een groter terras hebben dan is toegestaan zal handhavend worden opgetreden, laat de gemeente weten.

Zomerterrassen

De invoering van het veelbesproken terrassenbeleid, dat in 2018 al werd vastgesteld, heeft gedurende de coronapandemie stilgelegen. Horeca-ondernemers kregen in de periode tijdens de lockdowns tijdelijk meer vrijheid met opstellen van grotere zomerterrassen. Ondernemers in het horecagebied krijgen nog steeds die mogelijkheid, maar alleen als dat past binnen het huidige terrassenbeleid.

Inloopmomenten

De gemeente wil meedenken met de horecaondernemers. Daarom zijn er in december en januari inloopmomenten georganiseerd voor horeca-ondernemers, waarbij wensen of plannen voor terrassen gedeeld konden worden. De ondernemers zijn ook geïnformeerd over handhaving van het terrassenbeleid vanaf dit jaar.

Handhaving

De gemeente heeft inmiddels geïnventariseerd door welke ondernemers de benodigde vergunningen zijn aangevraagd. Ook is gekeken of de huidige terrassen voldoen aan de afgegeven vergunningen. Horecabedrijven die niet beschikken over de juiste vergunning of een afwijkend terras hebben die na waarschuwing niet wordt aangepast, krijgen een bestuurlijke strafbeschikking opgesteld of een last onder dwangsom. Dit kan oplopen tot zo'n tweehonderd euro per vierkante meter terras.

icon_main_info_white_glyph

Vergunningen

Voor het hebben van een terras heeft een horeca-ondernemer in Hengelo twee vergunningen nodig. De eerste is een terrasvergunning op basis van de APV en het terrassenbeleid. Daarnaast is een omgevingsvergunning nodig op basis van de Wabo en het bestemmingsplan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.