Luister
Kijk
Zoek

Arnold Bruggink neemt afbreukrisico bij FC Twente op de koop toe

Arnold Bruggink is vanaf 1 juli de technisch directeur van FC Twente. Het is de eerste keer dat de oud-voetballer is zo'n functie actief gaat zijn. En dat meteen bij de club waarvoor hij in het verleden ook tweemaal als speler uitkwam. Best gedurfd, kun je zeggen, met het oog op een afbreukrisico. Maar dat neemt hij op de koop toe.

Dat betekent trouwens niet hij daar niet over nagedacht heeft. In tegendeel: Bruggink nam de tijd voor zijn keuze en nam die weloverwogen. "Ik ben me daar echt wel van bewust. Maar als je daar bang voor bent... Dan had ik hier niet gestaan."

Kneepjes van het vak

Hij voelt dat de tijd rijp is voor dit avontuur dat op 1 juli officieel van start gaat. Dat is althans de datum op papier, in werkelijkheid is hij al begonnen. Hij loopt mee met huidig technisch directeur Jan Streuer, die hem de kneepjes van het vak bijbrengt.

Voor Bruggink betekent dat vooral goed kijken en luisteren wat zijn mentor doet. Eén ding valt hem op: de rust die Streuer uitstraalt. "Ik ben wel van het moet nu. Dan zegt Jan: 'Arnold, rustig maar'. Dat werkt voor mij erg prettig."

Tekst gaat verder onder de video

Andersom heeft Jan Streuer alle vertrouwen in de samenwerking met zijn opvolger. Hij is zelf tot 1 juli verantwoordelijk voor het technische beleid van de club. Tot die datum loopt zijn contract, maar de bedoeling is dat hij nog wat langer blijft. In ieder geval tot het einde van de zomerse transferperiode eind augustus. Dat heeft ook de voorkeur van Arnold Bruggink. "Dat zou mij enorm helpen."

Geen heel jaar

Streuer gaf al eerder aan dat hij openstaat voor een langere periode, al stopt het natuurlijk wel een keer. "Bijvoorbeeld een jaar vind ik veel te lang om met zijn tweeën te doen. De plannen zoals we die we nu hebben, lijken me goed", daarmee doelend op het einde van de transferperiode.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).