Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een strand in de Hengelose binnenstad? Deze partijen zien dat wel zitten

Horecawand braak terrein 1twente
Als het aan de SP ligt komt er op het braakliggende terrein op het Burgemeester Janssenplein een heus strand.
Beeld: 1Twente

Op een strandstoeltje in de zon zitten; niet aan de Spaanse kust, maar gewoon in de Hengelose binnenstad. Deze zomer zou het zo maar eens realiteit kunnen worden. Als het aan de SP ligt, komt er op het braakliggende terrein op het Burgemeester Jansenplein een heus strand. De SP dient samen met BurgerBelangen, VVD, Pro Hengelo, Lokaal Hengelo en Hengelose Burgers woensdagavond een motie in tijdens de raadsvergadering.

Stadsstranden

Op meerdere plekken in Nederland en Duitsland worden braakliggende terreinen in steden omgetoverd tot zogenaamde ‘stadsstranden’, weet SP-raadslid Vincent Mulder. Volgens hem is dit een uitgelezen kans voor het plein: “Dit soort stadsstranden zijn vaak een combi van wat water, zand en horeca. Daarmee maak je er leuke, tijdelijke locaties van.”

“Het kan nog wel twee tot drie jaar duren voordat er gebouwd wordt. We willen toch niet al die tijd tegen die leegte aankijken?”

Groeten uit Hengelo aan Zee

Op het strand moet uiteraard veel zand komen met strandstoelen om op te zitten. Als decor komt er een schutting, met daarop een realistisch zicht op zee, van een aantal meters hoog. Mulder "Met op die schutting een tekst als 'Groeten uit Hengelo aan Zee'. Dan heb je een mooie plek voor foto's", zegt het raadslid.

Leegte

Verschillende panden aan het Burgemeester Jansenplein werden vorig jaar gesloopt om plaats te maken voor de zogeheten 'horecawand'. De projectontwikkelaar heeft dit plan nu tijdelijk in de ijskast gezet. Volgens de partijen die morgenavond de motie indienen kan een strand in het voorjaar en de zomer een goede invulling zijn op wat Hengelo al te bieden heeft. “Het kan nog wel twee tot drie jaar duren voordat er gebouwd wordt. We willen toch niet al die tijd tegen die leegte aankijken?”

Zeezicht
Op de schutting moet een realistisch zeezicht worden geschilderd.
Beeld: Vincent Mulder / SP Hengelo

Marktplein

Mulder verwijst naar het vernieuwde marktplein, dat ook een slecht imago had. "Nu wordt het marktplein van een kale en levenloze plek omgetoverd tot een levendig plein. Het zou zonde zijn als het evenementenplein straks het imago van het oude marktplein overneemt.”

Motie

De SP gaat het plan samen met de fracties van BurgerBelangen, VVD, Pro Hengelo, Lokaal Hengelo en Hengelose Burgers als motie indienen tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond. Als alle leden van de fracties die de motie mede indienen er ook mee instemmen, is er een meerderheid voor het plan. Nog even wachten dus en de teenslippers en zonnehoedjes kunnen uit de kast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.